JuelRaun.DK 

2021-03-08 

Hvad er JuelRaun.DK?

JuelRaun.DK er mit personlige domæne.

I menuen forneden finder du links til mine andre domæner eller underliggende sider.

Hvorfor dette domænenavn?

Da raun.dk allerede er optaget, og øjensynlig ikke bruges til at hoste en hjememside, valgte jeg en sammentrækning af mit mellemnavn "Juel" og efternavn "Raun".

Hvorfor vælge sit eget domæne?

Det kan være en fordel at have én og samme E-mail adresse - hele livet igennem. Mange har prøvet at skifte E-mail adresse op til flere gange og skulle fortælle familie, venner og andre om den nye adresse. Måske går man glip af post sendt til en gammel adresser.

Jeg har prøvet det siden 1993. Har været mange ISP'er igennem fra Cybernet, Cyber City, Image, TDC, Tele2, Telia, Net4You osv. Der er mange adresser at holde styr på, plus dem man har på jobbet og de gratis-adresser ved siden af på ping.dk, mailme.dk, ofir.dk eller .as-adresserne.

Fx skiftede jeg udbyder fra Image Scandinavia (image.dk) over World Online (WOL.dk) til Tiscali (tiscali.dk), som er samme firma bare med nyt navn og nye ejere.

Det bliver let uoverskueligt og derfor valgte jeg relativt sent i min Internet-karriere at få et domæne. Flere domæner er kommet til siden hen, da det giver mulighed for at realisere nogle projekter som jeg arbejder med i fritiden.

Fra BBS til hjemmeside og egen server

Siden 1991 har jeg været på Fidonettet (verdens største private elektroniske netværk). I 1993 åbnede jeg mit eget 24-timers BBS/postsystem på Fido. I 1998 lukkede jeg BBS'et, men forblev på Fidonettet og NightCall.dk *) som point og begyndte at lave hjemmesider. NightCall er et BBS som nu også er på Internettet. Det drives af én af mine venner.

BBS'et er udskiftet med en Linux webserver. Læs mere under "Linux i min fritid". Det at være "på" og have fast internet er blevet et 'must', hvor alt foregår elektronisk. Informationssøgning, kommunikation og services bliver overvejende elektroniske - find fx en opskrift på farserede peberfrugt :-) Nettet byder på et rigt udvalg, hvis du kan finde det du søger.

Derfor er jeg igang med nogle projekter i min fritid som dels går på at dele viden inden for udvalgte tekniske områder på videmere.dk og dels dele links på linkhauzer.dk, som gøres tilgængelige for én selv eller alle andre på nettet.

Det falder mig naturligt at være på forkant med udviklingen og teknikken. Derfor lærer jeg mig selv teknikker og metoder. Det er udfordringer i fritiden, for at se noget blive til og opnå resultater. Således har jeg ikke tal på de mange hjemmesider (versioner) jeg har lavet til mig selv - dette er det seneste design-forsøg :-)

Derfor må du ikke forvente for meget af denne side, da den også er udtryk for eksperimenter og din ubarnhjertige kritik :-)

Send derfor en mail med konstruktiv kritik til JuelRaun.DK - Webdesign

  Indhold
- Hvorfor dette domænenavn?
- Hvad er JuelRaun.DK?
- Hvorfor vælge sit eget domæne?
- Fra BBS til hjemmeside og egen server

Links
- Læs mere på Fido.dk
*) BBS'et NightCall.dk


  |  HOME  |  JuelRaun.DK  |  videmere.dk  |  LINKhauZer  |  Linux i min fritid  |  Om webdesign  | 
Opdateret den 26.3.2004  -  www.juelraun.dk